Také vás může zajímat:

Kolik atomových bomb vybouchlo na naší planetě?

Pozoruhodné 19.2.2019
S radioaktivitou si každý spojí havárii jaderné elektrárny. Zejména pak tu v Černobylu. Ale je opravdu havárie v Černobylu zatím největší viník zamoření Země radiací?
Přečíst celé →

ČNB vydala opatření. Sníží se tím ceny nemovitostí?

Pozoruhodné 18.2.2019
Česká národní banka vydala v Říjnu 2018 doporučení, které má za úkol ztížit dostupnost hypoték, a zvýšení úrokové sazby.
Přečíst celé →

2. díl - Jak koupit ojetý vůz a na co si dát hlavně pozor?

Pozoruhodné 18.2.2019
Trh s ojetými vozy neustále roste a auto je dnes spotřebním zbožím. V tomto seriálu se zaměříme na ojetiny. Ukážeme si některé nekalé praktiky a poradíme, na co si dát hlavně pozor.
Přečíst celé →

1.díl - Jak koupit dobře ojetinu a na co si dát hlavně pozor?

Pozoruhodné 18.2.2019
Trh s ojetými vozy neustále roste a auto je dnes spotřením zbožím. V tomto seriálu se zaměříme na ojetiny. Ukážeme si některé nekalé praktiky a poradíme, na co si dát hlavně pozor.
Přečíst celé →

Komunistické bankovky, které v oběhu moc dlouho nebyly. Pamatujete si je ještě?

Pozoruhodné 10.2.2019
Jsou bankovky, které si pamatujeme ještě dodnes. Ale pak jsou i takové, které nám v paměti tak moc neutkvěly.
Přečíst celé →

Nastěnka neboli Natalja Sedychová. Byl její život také jako pohádka?

Pozoruhodné 7.2.2019
Natalja Sedychová je známá hlavně z filmu Mrazík, kde ztvárnila Nastěnku. Jaký byl ale její život?
Přečíst celé →

Škoda Octavia slaví krásných 60 let a již se jí vyrobilo 6,5 miliónu kusů

Pozoruhodné 28.1.2019
První kusy tohoto krásného auta sjely z výrobní linky v roce 1959. Výroba začala kde jinde než v Mladé Boleslavi.
Přečíst celé →

Mallorca - nádherné místo, kde nějaký čas bydlel i Bob Marley

Pozoruhodné 18.2.2019

Mallorca je skutečně nádherný ostrov ve Středozemním moři, který je protkán duchem Reggae a Jamajkou.

Mallorca ostrov ve Středozemním moři který je oblíbeným turistickým místem. Hlavní město je Plama de Mallorca, je to krásné historické město s příjemnou atmosférou. Mallorca je špaňělská. Patří tudíš do Evropské unie. Platí se zde tedy eurem.

Na ostrov se dostaneme letecky nebo lodí ze Španělska. Podnebí je mírně tropické a v zimě dosahuje maximálně 15stupňů. V létě pak až 34 stupňů. Moře má teplotu kolem 26 stupňů což je velmi příjemné.

Obyvatelé Mallorky jsou velmi přátelští, a chovají se turistům velmi pěkně. Restaurace jsou poměrně časté a ceny jsou příznivé. Moře je krásně čisté a průhledné. Na některých místech pláží jsou i malé skalnaté útesy, na kterých je spousta krásným rybyček. Jsou to perfektní místa pro šnorchlování.

Mallorca je ostrov který se nese v duchu Reggae a Jamajky. To protože tento ostrov navštívil král Reggae Bob Marley. Na ostrov se pak začli sjíždět milovníci tohoto hudebního stylu. A dodnes se Mallorca nese v tomto duchu.  Pokud můžeme, určitě Mallorku doporučejeme jako krásnou dovolenou.


Autor: Rudolf Janík

Myslíte si, že by se článek líbil i Vašim přátelům na Facebooku? Když ho nasdílíte, tak to s nimi můžete probrat třeba v komentářích..


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace