Také vás může zajímat:

Ovzduší dnes a za komunismu. Je v tom rozdíl?

Paměti 18.2.2019
Mladí lidé si už nepamatují, jaké to bylo, když byla smogová situace tak nepříznivá, že se nesmělo vycházet z domu.
Přečíst celé →

Byl skutečně socialismu tak přísný? Byly americké auta v komunistickém Česku?

Paměti 15.2.2019
O komunismu víme, že byl hlavním nepřítelem kapitalistického světa, ale i naopak. Vše, co pocházelo ze západu, bylo komunisty tvrdě zakázáno. Ale nebylo to někdy jen na oko? Proč někteří vysoce postavený papaláši vlastnili americké káry?
Přečíst celé →

6 věcí, které si budete zajisté pamatovat z vašeho dětství

Paměti 4.2.2019
Každý rád zavzpomíná na svoje dětství. Přeci jen je to nejkrásnější období našeho života. Vzpomínky nám může oživit spoustu podnětů, vůně, chuť ale i předměty, které jsme jako děti používali.
Přečíst celé →

Pamatujete ještě na naše české motorky nebo mopedy? Kdo z vás na nich jezdil nebo ještě jezdí?

Paměti 21.1.2019
Dnes jsou motorky velmi oblíbeným dopravním prostředkem. Pamatujete si ještě na ty, co byly za doby komunismu? Někteří lidé je mají doma, ve svých garáží dodnes. Pojďme se podívat na ty nejoblíbenější za minulého režimu.
Přečíst celé →

Pamatujete ještě diskotéky za komančů? Byly lepší než teď?

Paměti 20.1.2019
Diskotéky, velmi oblíbené odreagování u mladší generace. Pojďme se podívat, jaké byly za minulého režimu.
Přečíst celé →

Jak to měly maminky za komunismu? Těžší než dnes? Látkové pleny soupravičky byl standard.

Paměti 19.1.2019
Přečíst celé →

Pamatujete na Mejdlíčko? Na mytí rukou ale nebylo. Víte k čemu se dělalo?

Paměti 18.1.2019
Mejdlíčka byla levná cukrovinka nejen pro děti. Vyráběná byla z bramborového škrobu a měla zvláštní sladkou chuť.
Přečíst celé →

Jak vypadaly kuchyně za socíku? Plechové kredence anebo hliníkové příbory. Pamatujete si to?

Paměti 11.9.2018

Každý kdo zažil socík, ten si určitě pamatuje na dobové kuchyně. Linky byly jak přes kopírák, z plechu nebo sololitu, a byly krásně barevné.

Vždycky, když vidím starou plechovou linku, tak si vzpomenu na mojí babičku, a vůni buchet nebo svíčkové. Pamatuji si jak se mi její tyrkysově zbarvená plechová linka strašně líbila. Rád jsem jí vždycky prolezl skrz na skrz. Ale také si pamatuji jak byla na některých místech rezavá a při otevírání dvířek vrzala. Ale kdybych dnes mohl takovou mít, neváhal bych ani chvilku.

Ty hezčí kuchyňské linky jsou z 50.-70. let tam si designéři dokázali ještě vyhrát, a dokázali vytvořit nádherné kousky. Ty horší které si pamatujeme z paneláků v letech 1979-1989 už tak krásné a kvalitní nebyly. Každá hospodyňka si pamatuje jak si dávala do kredence nebo do linky balící papíry. To aby potraviny nezničili vnitřek skříňky, a nebo aby nezačali plechové vnitřky rezavět. Ještě dnes tyto staré kuchyňské linky najdeme v panelácích. Lidé si je z nostalgie udržují a jsou rádi že takovou krásnou retro linku vlastní. Co si budem namlouvat vždyť i dnešní trend se snaží napodobovat staré předměty, nábytku a příslušenství nevyjímaje.

Pokud tedy nějakou krásnou retro kuchyňskou linku vlastníte, určitě jí nevyhazujte. Jsou opět trendy a módní. Podívejte se na další fotky krásných retro kuchyňských linek. Nebo napište do komentářů pod fotkou, jestli se vám líbí.

Autor: Rudolf Janík

Myslíte si, že by se článek líbil i Vašim přátelům na Facebooku? Když ho nasdílíte, tak to s nimi můžete probrat třeba v komentářích..


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace